Web Analytics Made Easy - Statcounter
Historisch Spektakel 1674 Grave 16
Kolderieke Historische avond tijdens Historisch Spektakel Grave op 6 april

INFO

6 april 2024

19:30-21:00 uur

Markt Grave

Kolderieke Historische avond tijdens Historisch Spektakel Grave op 6 april

Tijdens het Historisch Spektakel in Grave op 6 en 7 april 2024 wordt op de zaterdagavond een humoristische historische voorstelling gepresenteerd.

Bezoekers die op zaterdag 6 april naar de sfeervol aangeklede Markt komen, kunnen vanaf 19.30 uur genieten van een openluchtvoorstelling vol muziek en theater. Onder het genot van een drankje worden zij verrast met unieke live optredens van artiesten uit zowel gevestigde als onverwachte kringen. Het gevarieerde podiumaanbod is allesbehalve serieus, dankzij de ludieke inzet van een levendig presentatieduo, een humoristische kastelein, de slager en de arme kolenboer met zijn vrouw. Deze unieke voorstelling, geschikt voor jong en oud, gaat door tot ongeveer 21.00 uur. Echter, volgens de kasteleins en de DJ is dat niet noodzakelijkerwijs het einde van de avond.

Deze voorstelling is het resultaat van een samenwerking binnen de gemeenschap in het Land van Cuijk, waarbij lokale organisaties zich inzetten om verbindingen te stimuleren tussen inwoners, ondernemers en verenigingen. "Met deze voorstelling hebben we dat doel zeker bereikt," aldus organisator Peter Linders. "We betrekken lokale artiesten, studenten, leerlingen van het Visio Instituut voor blinden en slechtzienden, en ondernemers die enthousiast bijdragen aan deze avond. Op een speelse en vrolijke manier verkennen we de geschiedenis van de vestingstad."

Toegang is gratis, mits men goedgemutst is en een betrouwbare uitstraling heeft, aldus de organisatoren met een glimlach.